Zoeken in deze blog

woensdag 23 oktober 2013

Even geen brood

Even geen brood


Maar spritsen! 

Een zaterdag vrij, weinig omhanden en de kinderen om je heen, pa vermaakt ze wel.
Wat is er dan leuker om wat koekjes te bakken met die kleintjes. En vooral spritsen is een ultiem smeren en lekker met je handen recept.

Het lijkt heel eenvoudig, maar zoals altijd komt het behoorlijk nauwkeurig en moet je alle stappen goed volgen voor een mooi eindresultaat.

Spritsenrecept

280 gram roomboter
160 gram witte basterdsuiker
320 gram patentbloem
40 gram ei (een klein eitje)
2 gram keukenzout

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, dus redelijk zacht. Ik haal de boter een avond van tevoren uit de koeling, mocht je dat nu vergeten, even in de magnetron (niet smelten!). Leg de boter op een schoon aanrechtblad en strooi de basterdsuiker er overheen. Kneed en wrijf nu met uw rechterhand net zo lang tot het een heel soepele, zachte, witte massa is waarin de suiker bijna is opgenomen. Voeg vervolgens het ei toe en wrijf net zo lang tot het ei volledig is opgenomen. Met uw linkerhand kunt u met een pannenlikker of een krabbertje de boel weer wat bij elkaar vegen. Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en wrijf tot een homogene massa. Wrijf goed door tot een heel soepel deegje. Doe een kartelspuitje in een spuitzak en spuit op bakpapier/siliconenmatjes mooie rozetjes (zie foto)

Bak af gedurende 15-17 minuten op 170C hete lucht tot ze goudbruin zijn. Het kan nodig zijn om de bakplaat halverwege een keertje te keren in verband met ongelijke bruin worden.

Als je alles goed doet ruikt het huis heerlijk en ziet het eindresultaat er zo uit:

De kleine bakker




En wat smokkelen door z'n pa...


Leuk om uit te delen, door de chocolade te halen, zelf op te eten, gewoon proberen dus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten