Zoeken in deze blog

maandag 9 december 2013

Mini bakkerij

Veel te lang geleden dat ik wat van me heb laten horen, maar dat komt door de vele nieuwe ontwikkelingen in de huisbakkerij.

Na een kleine driekwart jaar deeg verwerken zag ik langzaam wat slijtage ontstaan op het formica aanrechtblad van uw amateurbakker. Daarnaast was de werkruimte toch wel wat beperkt. Tijd voor een werktafel en wat " bakmaterialen-opslag "

Niet te duur, praktisch waren wat vereisten, dus dat werd Ikea. Wat gespeurd op Marktplaats, en voor niet teveel ben ik een rvs roltafel en een rvs werktafel van 1.20 meter rijker. De werktafel heb ik wat verstevigd en verzwaard, voorzien van een achterwandje, opgepoetst (de vrouw...) en over de roltafel en de Rofco heen geplaatst.

M'n tafeltjeEen ander ontwikkeling is meer op het promotionele vlak. Alle baksels passen niet langer meer in de vriezer dus werd het tijd om eens reclame te maken voor de broodjes. Een bescheiden bordje op zaterdag tegen de voorgevel, en een heus krantenartikel in de Soester Courant op 18 december. Rijk ga ik er niet van worden, dat is ook niet de doelstelling, maar m'n uit de pan rijzende bakkosten wat financieren en andere mensen mee laten genieten van echt brood, dat is dan wel weer aardig.

Ik heb een account op www.thuisafgehaald.nl, een sociaal initiatief dat thuiskoks de mogelijkheid biedt om wat etenswaar aan buurtbewoners te verkopen, zonder (zeer) commerciële doelstelling. RinusRisotto (uw blogmeneer) biedt ook diverse broodsoorten aan. De Soester Courant gaat hier een artikel van maken, leuk toch?

Inmiddels zijn diverse buurvrouwen al met enige regelmaat wat brood komen halen, direct wat burencontact en heel laagdrempelig, het kost weinig en het brood gaat weer op. Het gaat ook heel spontaan, ik bak waar ik zin in heb en dat kan je krijgen, altijd een verrassing dus.

Heb me eens gewaagd aan stokbroden, een lastig deeg om te verwerken, om over het vormen nog maar te zwijgen. Resultaten? Die ziet u hieronder. Zin om eens een kleine cursus in de minibakkerij te volgen?
Gewoon even hieronder reageren.Pain Rustique, rechts achteraan, links Pain Rustique rond met chiazaad, lijnzaad en geroosterde sesam, een blijver, en Baguetteboulle, een stokbrood in bolvorm, luchtig, smeuiig en krokant, de kinderen zijn er niet bij weg te slaan ;-)

2 opmerkingen:

 1. Hallo Joost,
  Ik bak zelf ook mijn brood en wil graag een keer in jou mini bakkerij komen kijken.
  vrg mw. Faase

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo mw Faase,

   Dat kan, as zaterdag vanaf 9 uur wordt er weer gebakken, dus van harte welkom!

   Verwijderen