Zoeken in deze blog

maandag 23 december 2013

In de krant

Sinds een half jaar ben ik lid van het sociale netwerk  www.thuisafgehaald.nl waar thuiskoks op niet commerciële basis een maaltijd aan kunnen bieden die ze al dan niet toevallig over hebben.

Dus als je een keer Indisch wil proberen, bij ons drie straten verderop biedt iemand regelmatig een maaltijd aan. Bijvoorbeeld 3,50 euro, + 10% voor de organisatie, dan zit je voor 3,65 euro te eten, heb je ook nog wat sociaals gedaan. Leuk voor iedereen, makkelijk voor haastige tweeverdieners, drukke moeders of alleenstaanden met weinig zin om te koken.

Rinusrisotto (uw blogmeneer) biedt alleen maar broodsoorten aan. De uit de hand lopende hobby wat terugverdienen, meer mensen laten delen in brood van goede smaak etc. Helaas was er nog niet veel animo voor mijn bakwerk. Dat moest maar eens anders.

Ik heb de Soester Courant benaderd en die hebben een halve pagina tekst aan de broodjes, uw blogmeneer, en thuisafgehaald.nl besteed. Heel leuk interview, en naar ik hoop wat extra buzz voor alle partijen.

Hieronder het volledige stuk, met beeld, zonder geluid...
Lezen? Dan even klikken op het ploatje hieronder


Benieuwd naar het "kerst"dessert?

Hieronder het recept:

Gebakken appels met steranijssabayon en suikerbroodcroutons

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gebakken appels:
4 stuks Jonagold appels
25 gram kristalsuiker
20 gram roomboter
1 citroen

Voor de sabayon:
100 gram eigeel (= 4 eidooiers)
4 stuks steranijs
1 dl water
50 gram kristalsuiker

Voor de suikerbroodcroutons:
2 plakken suikerbrood van 1 cm dik
klontje roomboter
klein beetje kristalsuiker

Begin met de sabayon: Giet het water in een steelpannetje, voeg de suiker en de steranijs toe en breng aan de kook. Haal van het vuur, dek af met een deksel en laat een half uur trekken. Schil ondertussen de appels en snij elke appel in 8 gelijke kwarten. Verwijder met een scherp mesje het klokhuis en besprenkel alle appelpartjes met citroensap.

Snij het suikerbrood in mooie blokjes van 1x1x1 cm en bak rustig goudbruin in het klontje roomboter. Bestrooi op het laatse moment met een klein beetje kristalsuiker.

Verwijder voor de sabayon de steranijs uit de siroop en voeg het eigeel toe. Klop au bain marie luchtig tot 70 graden Celcius en haal van het vuur. Bak de appels nu goudbruin in de 20 gram roomboter, strooi de suiker eroverheen en laat karameliseren. Verdeel de appels over 4 diepe bordjes, schep wat sabayon over de appels, lepel er een mooie bol vanilleijs op en strooi de suikerbroodcroutons speels over het gerecht.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten